Kelik,kelik dan kelik lagi..

Followers

Labels

1utama (2) Abang (23) Aku (97) AMT (1) Arokaya (1) Babywearing (3) Bibik (5) Birthday (9) Boikot (1) Breastfeeding (21) Buah Mariam (2) Cinta (2) Cloth Diapers (5) Contest (4) Dania (28) Danny Rayyan (45) Dhiya (27) Di Dapur dan Makan2 (11) EBM (6) Emak (1) En Somi (8) Event (5) Exam (1) Family (30) Family Planning (2) Feeling-feeling (2) Friend (9) Friends (21) Gadget (6) Gaji (1) Games (1) Gathering (7) Hamster (2) handphone (4) Herbalife (3) Hiking (4) Hobby (13) htc (2) Info (1) Jalan-jalan (24) Jiran (1) Kampung (2) Kereta (4) Kerja (10) Kewangan (1) MA (2) Me (61) Movie (4) My Car (1) My Pet (4) Occasion (1) Outdoor (8) Pembedahan Tonsil (13) PGL (1) Philipphine (1) Phuket (2) Pregnancy (22) Quiz (1) Raya (4) Review (1) Rina (2) Runs and Walks (11) Sabah (1) Sakit (11) Sales (1) Scene (1) Sekolah (6) Senam (1) Sewing (2) Shopping (3) Sothys (2) Supplement (5) Tadika Krista (3) Tagged (2) Teater (3) Thai Massage (1) Traffic (1) Twitter (9) Twtup (6) Vacation (10) Wordless Wednesday (3) Work (2) XPDC (8)

3.27.2009

Laki Cek dalam Men's Health March Issue


pada kawan2 suma, jgn lp no beli Men's Health bulan ni..
yang ada gambaq cover dia Rashid Salleh tu..
pasai pa? laki cek ada dalam tu lagi..


kali ni gambar besaq xdak la..
gambaq tangkap rhamai2 ada la..

tapi yg paling bes, nama laki cek dok ataih skali..
sbb dia dapat markah paling tinggi masa buat latihan work out kt celebrity fitness ritu..
ada harapan ni nk dapat nombot 1..
beli jangan x beli no..
p.s: Tiada sebarang kesalahan ejaan di dalam post di atas. harap maklum.

3.26.2009

No Update & Bahasa Cek

Lamanya x update..
x sempat lansung..
las 2 weeks mmg penat giler nk siapkn drawing projek kt pagoh tu..
smpi x smpt nk update blog..

byk aktiviti yg berlaku..
byk gmbr2 masih tersimpan dlm hp..
tggu masa utk disiarkan..

tggu drawing ni settle blk br nk start berblogging blk..
so x dan..

nk cherita pasai mak dan abah mai dari kampung nk pi indon pn x dan..
ha.. dah keluaq dah bahasa ibunda cek..

tapi kan kalau lepaih ni aku berblogging pakai bahasa ibunda aku pn ok jgk..
aka plak orang dok kata aku langsung xingat dah bahasa aku..

plez yer.. cek mai dari kampung, cek sedaq asai usui cek..
mana cek mai..
memang betui kalau dengaq cek cakap memang langsung x keluaq bahasa kedah..
kalau orhang xtau memang depa ingat cek orhang kl..

cek suka sebenaqnya cakap kedah ni..
sebab rhasa macam ada satu identiti sendhiri...

ok la.. next post la cek cakap kedah lagi no..
cek bz la ni.. x abih lagi kheja cek..

jumpa la no.. balik eaiihh..

3.17.2009

Thai Massage di Arokaya


Hari sabtu lepas pegi lg Arokaya kt JJ AU2 Setiawangsa..
Selain kt sini, arokaya ader lg kt Sunway..
Arokaya ni tempat untuk buat reflexsology dan thai massage.
Semua pekerjanya adalah diimport dari Thai..
Setiap kali pergi dapat 1 cop, cukup 10 cop leh dpt satu sesi percuma.
So jom pakat2 pi urut..
Actually ni kali ke2 aku kesini bersama suami.
Kitorang buat combo (thai massage & reflexsology).
Urut reflexsology ambil masa selama 45 minit
1 jam 15 minit lg untuk urut.
2 jam jumlah keseluruhan.
Sebelum sesi urut bermula, kena salin baju yg diberikan oleh diorang dl..
Baju yang loose supaya senang nk mengurut nnti..
Bagi yg xtau cmner thai massage tu.. sebenarnya thai massage ni bukan cm urut tradisional org melayu yg pakai minyak urut tu..
Urut Thai x perlu bukak baju atau berkemban pun..
Sebab teknik urutnya hanya menggunakan tapak tangan, siku, lutut dan tapak kaki mereka untuk menekan urat2 yg berkaitan di badan kita.
Untuk combo ni bayarannya RM80.
Kalau reflexsology sahaja RM50.
Thai massage sahaja RM50.
So jimat RM20 disitu.


3.13.2009

Tagged by Cipah

Entry ini di tulis setelah di TAGGED oleh Cipah:

Rules: [Once you've been tagged, you have to write a blog with 16 random things, facts, habits or goals about you. At the end choose 16 people to be tagged, listing their names and why you chose them. Don't forget to leave them a comment or tag them in your note to read this].

1. Suka baca novel cinta melayu. Cita2 konon nak publish cerita sendiri satu hari nnti.. tp cerita yang aku karang stuck at page 21..

2. I'm the only daughter in my family. Tp jangan kata aku anak manja.. coz aku x rasa gitu..
3. Sejak darjah 1 sampai tgktan 3 aku sekolah Convent Father Barre's so family aku terutamanya abah aku sgt strict sangat bila aku berkawan dengan lelaki.

4. Berkahwin pada umur 20 tahun.. That's make me very proud of myself.. Berjaya memikul tanggungjawab pada usia muda sedangkan kawan2 sebaya masih lagi belajar. Jangan kata aku rugi sbb masa remaja aku singkat sbb I've earned a lot of things than what I've lost..

5. I was born on the same date with my idol, Siti Nurhaliza: 11 January..

6. My favourite number is 11.

7. Aku amik lesen kerete pada umur 18 tahun, tp hanya start bawak kereta pada umur 24 tahun.

8. My name Yuhanawati is given by my aunt.. Masa dilahirkan abah xder, so Mak Lang yg bg nama.. kombinasi nama mak dan abah (Yunus dan Azna), tp abah x suka ngan nama tu. Sejak tu abah dan family lain panggil Syila. Abah jer panggil Rosyila (nama yg dia nk ltk sbgi nama aku dulu). Dan aku bahasakan diri aku Ila..

9. Kt sekolah lak org pggil Oja sbb time aku sekolah dulu aku suka sangat ngan sorang penyanyi ni namanyer Oja (Dani Nas Hoza).. dia yg nyanyi lagu Dasira..

10. Masa umur aku 10 thn aku tertelan chewing gum.. tp aku terlalu takut dan x bgtau sesiapa sbb yg aku tau masa tu sape2 yg tertelan chewing gum akan mati cos chewing gum akan belit2 dalam badan kita. time tu aku btul2 rasa aku akan mati. Dh besar ni aku gelak jer bila teringatkn peristiwa tu.

11. Selalu upset sbb x dapat masuk MRSM since both my brother & my younger bro studied sana.. Selalu rasa rendah diri dalam family sbb sekolah teknik jer.. tp skrg, aku bangga dengan diri n pencapaian aku..

12. Xsuka dengan nama aku yang bermula dengan huruf Y. time beratur mesti blkng skali.. even nk masuk dewan peperiksaan pn kena last skali.

13. Suka nk bela binatang.. Kt rumah ader 5 ekor ikan.. penah beli hamster n kura2 tp dh mati.. nk bela kucing tp keadaan tempat x mengizinkan,, tggu next year la kot bl dh duduk rumah bawah pulak..

14. Susah nk concentrate pada satu2 benda utk satu2 masa yang panjang. cepat rs bored n nk cuba somethings else pulak..

15. Suka pegi massage terutama thai massage. Suka jgk buat mani & pedi sbb mls nk kepit kuku sndiri.

16. I want to have my own SPA one day..

so sekian, nk tagged pulak liya, kju, nana, ai, ksha, ctm-cakon..


3.10.2009

Majlis Perkahwinan Aliah n Roszimin


hari isnin tu plak ader kenduri kawin pulak..
kenduri kak aliah n roszimin..
berlansung di Dewan Komuniti, Presint 8 Putrajaya..


Tahniah Kak Aliah..
semoga kekal hingga ke akhir hayat...


3.09.2009

Rina n Imran.. Selamat Bertunang..

hari ahad lepas, 8/3/09 majlis pertunangan adik ipar aku, rina (Zamzurina bt Datuk Zulkifli)
merangkap adik husband aku..
so hari sabtu dh mula sibuk2..
sedara2 sume datang utk tolong2..


lepas buat keje, minum n makan kuih2 skit..
hari tu hujan renyai2 kat luar..
bes jer suasana cmtu..


budak2 tu dua2 dok main2.. las2 dhiya terlentang kepenatan..
dengan beaver kesayangan dia di sisi..


ni la Zamzurina.. aka my adik ipar...
ditunangkan dengan Imran..


Rina n mama n kawan rina, Zuliana..


bakal mak mertua Rina..
jari rina disarungkan dengan 2 cincin, cincin risik dan cincin tunang..


sebahagian dari hantaran..
sebelah kitorang buat kaler gold...
sebelah imran kaler merah hati.. tp kek jer kaler ijau.. hiihi


ni masa proses perbincangan seadng berlansung..
tu boboi anak kak ita..
selepas perbincangan...
antara perkara2 yg telah dicapai kata putus ialah..
-duit hantaran ditetapkan sbyk rm10k
-majlis pernikahan dan persandingan sbelah perempuan akan diadakan pada 5/12/09
-akan diadakan 2 majlis persandingan utk sblh perempuan iaitu 5 dan 26 dec..
-di dewan perdana felda..
ish.. aku lak yg x sabar..

at last ader pun gmbr aku..
dhiya nk berkepit jer time ni..
so persiapan berkahwin akan bermula sejurus selepas ini...

3.04.2009

He's on Men's Health Portal..


ini sesi pertama Refine & Define Men's Health..
diorang buat kt Celebrity Fitness Bangsar 2 weeks ago..
leh lawat laman web Men's Health utk lebih lanjut..

p.s: my hubby yg dlm bulatan tu..


Me n Sothys


actually ni dah kali ke3 aku buat lawatan ke sothys..
actually salon 128 faubourg
aku gi kt pavillion.
pegi ngan kak aliah..

this time buat facial skali..
since dpt baucer free rm50 sbb sign up jd member ritu..


my hubby pun gi sana sbb nk gi gym kt true fitness..
so smtara nk tggu appointment kul 1 jln2 dulu kt situ..
k.aliah dh masuk dl sbb appointment dia kul 12..


ruang menunggu kt dlam sothys sebelum masuk ke bilik treatment..


abis dlm kul 2.30..
hubby pun dh abis gym..


then terus gi IB lepak sana smpi abis ofis hour..
so next appointment will be on 18th march.. for waxing n whitening..

Kesesakan Lalulintas


smlm blk dr kelas erobik dlm kul 6.15..
nk blk rumah ke bt caves dr serdang..
aku lalu tol rm1.60 tu..
smpi kt jalan yg ader kedai perabot besar tepi jln tu dh start jam..

blogger-emoticon.blogspot.com
merangkak jer..
gear 1 jer..
dh la lenguh senam robik lom abis tmbh lg senam tapak kaki pijak cluch..


nmpak x betapa panjangnya kesesakan itu?


nasib baik ader kawan2 aku yg sudi menemani di kala duka aku..
thanks kepada era, sinar rm yg memberikan info traffic dari masa ke masa..
thanks jgk kepada suami tersayang yg mengupdate info traffic melalui talipon..


dah nk gelap tp lom lepas2 lg jem ni..
penatnya..

kul 9.30mlm br sampai IB,
pick up hubby..
kul 10mlm smpi rmh..

kononnya jem sbb banjir kilat..
tp x nmpk pun banjir cuma lopak2 air jer yg kelihatan..

jarak lebih kurang 45km yg biasanya hanya mengambil masa lbh kurang 40min utk sampai pada kebiasaan waktu balik kerja tp semalam amik masa 4jam..
pecah record aku...

blogger-emoticon.blogspot.com
p.s: klu gi keje pun amik ms 25min jer.. sbb ikut smart tunnel..

Posted by Picasa

Kelas Senam Robik..


mulai jumaat lepas aku dh join kelas erobik kt library upm lepas opis hour..
kak maznah yg dh lama join la ajak aku n nana..
aku mmg dh lama nak, cuma nk carik geng..
so aktiviti ni berlangsung setiap ari selasa n jumaat..
sebelum sesi bermula sempat lg snap gmbr..


sblum kelas bermula..
tgk k.maznah tu..
slim jek..


selepas abis sesi..
berlangsung selama 1 jam 15min...

Posted by Picasa

Jualan Kobis..


sesi penjualan kobis bermula pada hari isnin lepas..
dijual pada kadar rm1 sebiji..
mendapat sambutan hangat dikalangan warga MA


muka2 gumbira lepas memasing dpt sebijik 2 kobis..


sesi tawar menawar sedang berlangsung..

Posted by Picasa

3.03.2009

Jom Men Game..




jom pakat lepas geram..
kasik sebijik...

3.01.2009

HTC for Sell




nk jual htc ni since i dh beli hp br last month..
ciri2 n spec boleh tgk kt sini..
used but still in good condition..

harga rm1000k