Kelik,kelik dan kelik lagi..

Followers

Labels

1utama (2) Abang (23) Aku (97) AMT (1) Arokaya (1) Babywearing (3) Bibik (5) Birthday (9) Boikot (1) Breastfeeding (21) Buah Mariam (2) Cinta (2) Cloth Diapers (5) Contest (4) Dania (28) Danny Rayyan (45) Dhiya (27) Di Dapur dan Makan2 (11) EBM (6) Emak (1) En Somi (8) Event (5) Exam (1) Family (30) Family Planning (2) Feeling-feeling (2) Friend (9) Friends (21) Gadget (6) Gaji (1) Games (1) Gathering (7) Hamster (2) handphone (4) Herbalife (3) Hiking (4) Hobby (13) htc (2) Info (1) Jalan-jalan (24) Jiran (1) Kampung (2) Kereta (4) Kerja (10) Kewangan (1) MA (2) Me (61) Movie (4) My Car (1) My Pet (4) Occasion (1) Outdoor (8) Pembedahan Tonsil (13) PGL (1) Philipphine (1) Phuket (2) Pregnancy (22) Quiz (1) Raya (4) Review (1) Rina (2) Runs and Walks (11) Sabah (1) Sakit (11) Sales (1) Scene (1) Sekolah (6) Senam (1) Sewing (2) Shopping (3) Sothys (2) Supplement (5) Tadika Krista (3) Tagged (2) Teater (3) Thai Massage (1) Traffic (1) Twitter (9) Twtup (6) Vacation (10) Wordless Wednesday (3) Work (2) XPDC (8)

2.26.2009

Abangku Heroku..


my hubby is on Men' Health Magazine.. March Issue..
Check it out...

2.25.2009

My Supplement...


smlm bukak laci sbb nk makan ubat..
br aku perasan..
dlm laci kabinet tu ubat2 aku jek...
so meh aku perkenalkan satu2 aku nyer supplement..


Yang Pertama

set Herbalife..
actually yg ni set ke3..
tp dh 2 bulan aku stop...
tiap2 botol still ader 3/4 lg..
stop sbb menguruskan badan bukan lg menjadi aku nyer matlamat skrg..

actually sepanjang amik herbalife aku lost 3kg..
lps stop, berat naik balik ke berat asal..


Yang Kedua
Manja Kacip..
keluaran mayfisrt..
actually aku jd agen mayfirst..
ader la bape produk dia yg aku dh try..

manja kacip ni sama jer mcm bidadari.. rs pun sama jer..
so aku assume tujuan dia pn sama..


Yang Ketiga
2 produk ni dari biodex..
satu liquid manja prune..
satu lagi beautea...

liquid manja prune actually utk kuatkan rahim..
sape yg rahim x kuat, penah gugur ker elok amik ni..

beautea lak utk senangkan buang air besar..
minum sblum tido gerenti esok pg akan ader lawatan wajib ke tandas..

dua2 ni program aku utk hamil..
ade lg 5 nk beli...


Yang Keempat
perapat extra...
byk2 survey aku buat pil ni plg laris.. dh tu murah jerk..
bukan setakat utk makan.. tp jeng..jeng..jeng..
khas untuk mengeratkn hubungan suami isteri..

Yang Kelima
Jamu mak dara..
pil ni pun famous sbb keberkesanannya..
aku makan br 2 hari dh ade kesan...
tp yg ni pun aku stop dl..

Yang Keenam
Dadi Wiji..
aku amik ni 3 hari sekali jer.. wlupun spptnya kena amik tiap2 ari..
sbb aku dh amik 3 produk dibwh, so dadi wiji ni hnya utk membantu..
dari mustika ratu ni..
utk kesihatan rahim jgk...


Yang Ketujuh
plg aku suka.,.
produk puteri rembulan..
namanya arina young..
jenis spray..
spray tiap2 pg sblum mandi di bwh lidah..
rs strawberi masam2 skit..
utk btlkan hormon wanita..
aku beli rm70.. tahan utk 3 bln..

Yang Kelapan
puteri rembulan jgk..
arina kacip fatimah..
khasiat sama jer ngan kacip fatimah yg lain...

Yang Kesembilan
juga puteri rembulan..
namanya empot madura...
khasiat sprti tertera disitu..
-menambahkan kasih sayang suami kepada istri
-menimbulkn gerak denyut yang istimewa dan merapatkan kembali seperti semula..

sekian sahaja buat kali ini yer..
pesanan ini dibawa khas oleh ratu jamu sedunia buat tatapan anda..

Arwahyarham..Uncle Taha (Pak Lang)...


smlm lepas balik keje kitorang gi makan kt secret recipes giant..
tiba2 dpt call dari mama yg membawakan kepada satu perkhabaran yg sedih..
pak lang dah meninggal..
kitorang bergega ke hospital damai melawati...



sekujur tubuh terbaring di situ kaku..
arwah paklang meninggal disebabkan serangan jantung..
meninggalkan dunia pada usia yg br menginjak 59 thn..

blogger-emoticon.blogspot.com
alfatihah buat paklang..
semoga rohnya ditempatkn di tmpt2 org yg beriman..
amin..

2.24.2009

Balik Kampung..





we are going to Philipphines this year..
from 1-14 June 2009..
bes2...
post signature

2.23.2009

Sehari di HUKM..


sejak bln lps dania kena refer ke HUKM..
sbb masalah pemakanan..
so pg td pegi ke sana..
terpaksa off dari keje..


kt unit pediatrik..
x rmi org pun..
tp kena tggu lama...

masuk room 8..
jumpa dr Lee...
citer2 psl masalah dania...


dania ok jer..
cuma nangis masa dr nk cek perut...
dr suruh dia tulis nama n lukis family pics..
ok jerk...

cuma masalah pemakanan dia..
x berapa nk makan n minum susu jerk...
dr kt dia trauma..
sbb tu xder selera makan sangat..

so next appointment lg sebulan...
dania kena buat test kt unit radiologi...
utk test cara dia telan makanan...

sblum tu kena pi hukm kt titiwangsa lak..
utk jmpa ngan speech specialist..


macam2...
penat 1 hari buat lawatan ke sana...
ulang-alik ke sana sini...

balik pn dah pukul 430..
masing2 kelaparan sbb makan breakfas jek td...

dania dania... harap2 xder pa per yg serius...

post signature

Posted by Picasa

My new HP...



tara..
ni hp baru aku..
touch screen lagi..
my 1st hp this year..
so kita tgk thn 2009 ni bape kali aku tukar hp..

actually x plan pn nk tukar hp ni smlm..
ptg smlm jln2 kat car4..
hubby terus tnya hp idaman dia..
trace in dia nyer htc dpt la rm1000..
so we buy 2 hp for rm1500..
ok x?

hihiihih...
paling bes psl hp ni camera dia 5.0 mega pixel..
2 menda plg penting dlm hidup aku: hp n camera..
hihihi...

aku nyer htc p3600 ader lg..
x trace in pun...
sbb xder value..

hihihi...
nk tgk spec utk hp br ni, leh tgk kat sini



post signature

2.18.2009

Eden Lake



hari sabtu lps valentine's day....
kitorang pegi 1U mlm tu..
bkn nk celebrate pun..

jus nk tgk movie..
lama dah x tgk..
dh sebulan rsnya..
last sekali tgk citer bodoh diary of the dead la...

kali ni xder lg citer psl zombie...
kitorang tgk citer Eden Lake..
ingatkn citer hantu...
rupanaya citer mcm wrong turn...

mmg bes citer ni...
ganas pun ganas..
ade aksi2 yg mmg mengerikan...
mmg x sanggup nk tgk n nk termuntah...

jeng2..
cmner citernyer?

actually citer tu dh lama..
cuma baru masuk dlm pasaran malaysia...

citer pasal cikgu tadika ni diajak oleh bfnyer utk pegi vacation..
bkn di paris atau kota london.. tp di tepi tasik..
tasik yg bernama Eden Lake..

xder benda pun ngan tasik tu..
cuma masa diorang kt sana, diorang diganggu oleh sekumpulan kanak2 nakal...
ingatkn cuma perangai bdk2 nakal jer tp x sangka sampai melebihi had...

bdk2 ni pancitkan kereta diorang..
lps tu curi lak kete diorang..
si lelaki tu dh bengang..
terjadi la berkelahian antara lelaki dewasa tu n kumpulan bdk2 tu...

x sangka2 lelaki tu tertikam anjing ketua kump budak2 nakal tu...
disitulah bermulanya segalanya...
kononnya ketua kump ni bengang n nak balas dendam...

diorang ikat lelaki ni ngan dawai tajam...
pukul n toreh2 badan dia...
x sangka kan.. bdk2 boleh bertindak seganas tu...

siperempuan sempat larikan dia..
tp punya la jauh dari tasik tu meredah hutan utk mintak bantuan...

so citer dia kesimpulannya mengenai pencarian bdk2 lelaki tu mencari si perempuan tu...
at the end sungguh menyedihkan...
sungguh tidak adil..

p.s: sanggup ke anda bunuh budak2 tu utk protect diri sendiri?? klu i sanggup.. klu nk tau sejauh mn kezaliman bdk2 tu sampai i kt sanggup, u all kena tgk sendiri... i kasik rate 3 out of 5

post signature

Posted by Picasa

last friday buat mani & pedi kt The Nail Shop..
actually ni 1st time buat kt Malaysia.. since mani & pedi kt sini mahal, b4 penah buat kt philipphine n phuket jek..
my husband yg recommand suruh buat since dia dah buat a day before..

amik pakej skali ngan hand n leg massage..
n buat treatment untuk crack heal skali..
abis rm140.. dia byr yer..


hasilnya..
puas ati..
shining n blinking kuku ku..


kaki ku pun..
hihihihi.. bes2..
my target.. nk buat mani n pedi every 2 week..
rs mls nk potong kuku sendiri skrg..

hihihi..

2.17.2009

Ikan Emas Goreng pun Sodap..


ni bkn ikan mas aku yer...
ini gmbr dr goggle..
tp ikan aku sejibik cm ikan diatas..

ari ni aku nk citer psl ikan mas aku...
nk dijadiakan cerita..

akuarium aku yg 2" tu dh dicemari ngan penyakit.. aku rs la
sejak 3 ikan kapi yg aku ltk kejap dlm tu dah mati..

bangkai mangsa dibiarkan sahaja ditempat kejadian..
jd penyakit merebak ke ikan mas aku..

dh 3 ikan aku mati out out 5..
tp tu bkn ceritanya..

ceritanya..
bibik simpan ikan tu dlm peti sejuk..
nk goreng katanya..
dia kt ikan fresh manis...

terkejut aku...
sia2 kena marah ngan aku...
macam org xder makanan smpi ikan mas aku pn nk makan...

dah la ikan tu berpenyakit..
even xder penyakit pun aku x lalu n x sampai ati nk makan...

sib baik cepat2 tersedar disitu...
klu x kenyang anak2 aku makan ikan mas goreng..

post signature

2.10.2009

PGL Musim III


ingat entry aku yg lepas psl tiket PGL?
aku dh jual pn tiket tu..
sbb hari yg dh beli tu hubby ade Refine n Define opening day..


so we bought another tickets..
worth RM203 each..
seat pn ok...
depan sebelah kanan..


we arrived there pkl 1.30++
takut xleh nk msk parking bl dh rmi org nnti..
sib baik ader staff parking.. xder la kena parking jauh2...

so smtara tggu pkl 3.00 pm, kitorang makan2 dl.. amik gmbr situ..


masuk jek perkarangan Istana Budaya.. harum jek..
bau bunga melor menusuk hidung..
lobi IB dihias dengan bekas2 air yg antik..

at least ms kitorang pegi br 3rd show..
so bunga2 fresh pn msih cantik lg.. fresh lg... harum lg..
klu gi skrg mmg dh kering dh bunga2 tu..


start jer dh ade scene menari2...
Ida Mariana sbgai Bagan...
Tiara sebagai Gusti Puteri Raden Ajeng Retno Dumilah @ Puteri Gunung Ledang..
Ida nyer lakonan mmg bes.. pandai dia bwk watak sbgai dayang gusti puteri...


pertemuan pertama Gusti Puteri dgn Hang Tuah menbuahkan bibit2 cinta..
disitu mereka bersumpah untuk saling menyintai...
so touching...


AC Mizal sbgai Gusti Adipati Handaya Ningrat murka apabila mengetahui adindanya lari mencari Hang Tuah..
kerana perjanjiaan Gusti Adipati Handaya Ningrat dgn Sultan Melaka (Adlin) utk mengahwinkan adindanya dengan Sultan Melaka..


Gusti Puteri meredah samudera untuk mencari Hang Tuah di tanah Melaka...
kehebatan bahtera merentas pentas IB terbukti...


kekecewaan Steven (Hang Tuah) apabila dititahkan oleh Sultan Melaka untuk meminang Gusti Puteri...
i nangis time ni....


pencarian Hang Tuah membawanya ke Gunung Ledang di mana Gusti Puteri bersemadi apabila disumpah oleh Sultan Melaka...

masa ni berlaku sedikit kesilapan teknikal apabila 'air terjun' gagal untuk dikeluarkan...
scene terhenti selama 5 minit..


Babak terakhir PGL...

bes..
since ni musim terakhir lakonan Tiara sbgai Puteri Gunung Ledang..
klu ader musim IV, kita tgk plak sape penggantinya...

** gmbr ehsan dr pglthemusical.blogspot.com

2.01.2009

Malam Amal Atas Nama Kemanusian


dapt tiket malam amal atas nama kemanusian yg berlansung pd 31hb lps.. di istana budaya..
cmner aku dpt free tiket? cuma org berdaulat cm aku jek dpat.. hihihi..
actually my hubby kan keje istana budaya..
ape? plez skit.. bukan sebagai penari tp sbgai mekanikal engineer yek..

so staff IB dapat la kuota 2 tiket free..
actually bkn free, kena byr rm20 jgk sbgai derma..


org ramai berpusu2 beratur tuk msk ke grand circle panggung sari IB..


sblum tu, smpt aku posing maut dl..
tgk outfit aku mlm tu..
kihkihkhi...


ni gmbr dlm panggung dah...


sempat snap gmbr persembahan datuk siti...
antara artis mlm tu, siti, mawi, ramli sarip, jac, raihan dll..


panggung sari mlm tu penuh dengan tompokan darah..
lp nk cakap.. siaran langsung ade kt channel astro ria mlm tu jgk.. pkl 9mlm..

post signature

Jualan Nenas


sekitar jualan nenas pd 30hb yg lalu..
satu lori nenas telah melambakkan nenas di perkarangan pusat ma..
semia mesti dihabiskan..
harga dari 50sen - rm1


sempat posing jadi gadis litar kejap..
nana, aku n kju...
terima kasih topik kerana membenarkan kami landing atas kerete wira beliau..


aksi konon2..
tgh makan nenas ngan kicap..


sesi penyampaian anugerah nenas oleh Datin Julia selaku penaung Persatuan Nenas Semalaysia..


lambakan nenas membanjiri perkarangan ma...

post signature